Mestverwerking

Februari tot half september staat in het teken van het bemesten van bouw- en grasland. Voor het beste resultaat kunnen wij uw land op verschillende manieren bemesten.

Sleepslang bemesten

Door middel van het sleepslangbemestingssysteem zijn wij in staat ook minder draagkrachtige grond te bemesten. Waar de draagkracht van de grond het normaal gesproken niet toelaat om te bemesten met een tank, is dit nu wel mogelijk. Met een lage bodemdruk en een groot draagvermogen is sleepslang bemesten dé manier om uw grasland te bemesten.

Bemesten met tank

Grasland bemesten
Het grasland bemesten wij met onze 16m3 Veenhuis-Quad Shift tank met een 9 meter brede Fullject X-line-zodebemester. De tank is voorzien van 4 even grote wielen, waarbij de 2 buitenste wielen 65 cm naar buiten kunnen schuiven. Hierdoor wordt overlapping met de trekkerwielen voorkomen. De grote wielen zorgen voor een groot draagoppervlak en samen met het drukwisselsysteem wordt de druk zo laag mogelijk gehouden. In combinatie met een trekker op lagedrukbanden zorgt dit voor minder bodemverdichting. De zodebemester is voorzien van sectieafsluiting, zodat overlapping zoveel als mogelijk beperkt wordt. Samen met het GPS systeem op de trekker kunnen wij nauwkeurig de mest in de grond brengen.

Bouwland bemesten
Wij bemesten niet alleen grasland, maar ook voor het bemesten van uw bouwland kunt u bij ons terecht. Voor uw bouwland verwerken wij de mest met dezelfde tank als voor het zodebemesten. Achter de tank hangt dan een Evers vaste tand met rol. Het grote voordeel is dat u na injectie direct kunt beginnen met ploegen, spitten of zaaien. Hiermee spaart u een werkgang en dus geld uit.

Mesttransport

Voor het transporteren van de mest gebruiken wij een 30m3 tank. Uiteraard is deze tank uitgerust met weeginstallatie, bemonsteringsapparatuur en GPS.

Vaste mest

Naast drijfmest verwerken wij ook vaste mest. Voor het verstrooien van vaste mest wordt onze Strautmann-breedstrooier ingezet. De strooier heeft een weegsysteem aan boord, zodat we nauwkeurig de vaste mest kunnen verstrooien.
Met deze machine verstrooien wij stalmest, kippenmest en compost.

Neem contact met ons op voor meer informatie.