Voederwinning gras

De maanden mei tot oktober staan in het teken van gras en verzorgen wij alle werkzaamheden op grasgebied. Van zaaien tot inkuilen met hakselaar, snijwagen en het persen van grote en kleine balen.

Zaaien van gras

Onze 3 meter brede Evers vaste tand, met daarop een Pottinger zaaimachine, zaait gras en koren in. Het inzaaien met een vaste tand heeft als voordeel dat verslemping van de bodem geminimaliseerd wordt. Een verstopte bodem beïnvloedt het groeiproces op een negatieve manier. Voor een optimaal zaaibed wordt tijdens het zaaien de grond stevig aangedrukt met een Guttler-rol. Door een 2e zaaiunit te plaatsen op de zaaimachine is het mogelijk om zonder ontmenging bijvoorbeeld klaver of andere kruiden/graszaden bij te zaaien.

Voor het onderhoud van uw grasland kunnen wij het grasland ook doorzaaien met een Vredo doorzaaimachine.

Maaien van gras

Voor het gras maaien zetten wij onze Kuhn triple maaier in. Deze machine heeft een totale werkbreedte van bijna 9 meter. De machine heeft breedteafleg, waardoor er minder vaak geschud kan worden. Deze manier van werken is niet alleen efficiënt, maar ook kostenbesparend. Voor het versnellen van het droogproces kan er voor gekozen worden om het gras te laten kneuzen.

Gras inkuilen

Voor het inkuilen van het gras wordt gebruik gemaakt van een New Holland hakselaar in combinatie met twee Veenhuis silagewagens en een Volvo shovel. Voor het hakselen op afstand is er de mogelijkheid een derde Veenhuis silagewagen in te zetten.

Om het conserveringsproces in de kuil te versnellen en het eindproduct nog smakelijker te maken voegen wij op verzoek vloeibaar inkuilmiddel toe.

Tevens hebben wij een Strautmann opraapwagen om uw gras in te kuilen. Bij deze combinatie is het mogelijk om granulaat toe te voegen.

Balen persen

Onze New Holland balenpers perst vierkante balen met een pakmaat van 80 centimeter breed x 90 centimeter hoog. De lengte van de balen is flexibel in te stellen. De balenpers is tevens uitgerust met een snij-inrichting, waarmee het gras heel fijn of juist grover gesneden kan worden. Met een McHale wikkelaar kunnen wij de balen voorzien van folie. Heeft u liever kleine baaltjes hooi, dan is dat uiteraard ook mogelijk met onze New Holland kleinpakpers. U kunt ons ook inzetten voor het verplaatsen en transporteren van de grote balen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het bewerken van uw grasland.